Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 13:51 - ПРИСЪДИ „ ЗАТВОР“ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ
Автор: raionensyd Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Първи наказателен състав на Районен съд- Сливен с председател съдия Ангел Гагашев присъди на 48- годишния Д.Б. от гр. Сливен наказание две години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с неустановено по делото лице и с В.Д.  като подбудител от 19 март 2014 г до 8 май 2014 г. с цел да набави за себе си, за лицето и за В.Д. облага поддържал заблуждение у шестима души. Имотната  вреда е на обща стойност 18 116 , 15 лв. В съдебна зала мярката за неотклонение „ Подписка „ на Д.Б. беше променена  в            „ Задържане под стража”.
 Съдът наложи на 26- годишния В.Д. от гр. Сливен наказание две години и осем месеца „ Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за това, че в условията на продължавано престъпление , в съучастие като помагач с неустановено по делото лице и с Д.Б., също като помагач , с цел да набави за себе си, за неустановеното лице и за Д.Б. имотна облага поддържал заблуждението у двама мъже и една жена в от 15 април 2014 г. до 8 май 2014 г. и им причинил имотна вреда в общ размер 10 820 лв.
Съдът определи на В.Д. по настоящата и по влезли в сила други присъди едно общо наказание- най- тежкото- две години и осем месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Съдът приведе в изпълнение наказание от една година и четири месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим, наложено на В.Д. от Районен съд – Несебър.
В началото на месец март 2014 г. Д.Б. пуснал във вестник обява, че търси работа. На 19 март му се обадил мъж, който му казал, че преди години е работел като лекар в Сливен, а сега е лекар в гр. Русе. Първоначално предложил на Д.Б. да извършва курсове с автомобил за пренос на документи и кислородни бутилки до дунавския град. По-късно същия ден го изпратил да отиде до улица в Сливен, за да вземе пакет. Междувременно по телефона на потърпевшия звъннал мъж. Представил се за лекар, който иска пари , за да извърши операция на близка на потърпевшия.Той събрал колкото пари има , Д.Б. отишъл и ги взел. Отпътувал за гр. Русе, където оставил  парите на посочено от „лекаря” място. Взел част от сумата са себе си. „ Работата” продължила, като на потърпевшите се обаждали  мъж или жена, които се представяли за лекари. Към схемата се включил и В.Д., който започнал да ходи по адреси, а Д.Б. носел парите в гр. Русе, като оставял за двамата в Сливен част от тях за свършената работа.След известно време „лекарят“ от гр. Русе заявил, че В.Д. ще ходи да взема парите от хора и в градовете Нова Загора, Ямбол,Стара Загора, Казанлък, Гълъбово. При един от случаите В.Д. бил задържан.
Д.Б. и В.Д. са осъдени да заплатят на потърпевшите взетите суми ведно с лихвите от датата на получаването им.Част от сумите трябва да бъдат заплатени солидарно.
Д.Б. и В.Д. са осъдени да заплатят поравно разноските за експертизите в размер на 123, 80 лв. Всеки  отделно трябва да заплати такси върху уважената част от исковете в общ размер на 515, 70 лв.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15- дневен срок пред Окръжен съд- Сливен.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: raionensyd
Категория: Новини
Прочетен: 110996
Постинги: 123
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930